krezus napisał(a):Imo na pierwszy rzut oka ta strategia przepuszcza największe ruchy w trendzie
skippy napisał(a):Poruszyłeś tu pewien aspekt, którego nikt mi nie wyjaśnił do tej pory.
Przybliż, proszę, jak mierzyć kąt na wykresie - tylko mając cenę i czas (zapomnijmy o fizycznym rozmiarze wykresu na kartce bądź w oknie ileś na ileś pixeli).
Jeśli się wyrażam niejasno, to tu link do tego samego wykresu, identycznego, ale w trzech postaciach.
Powstaje pytanie - która jest prawidłowa (IMO każda) i dlaczego.
Zauważ, ten sam kąt będzie na każdym inny.
http://ifutures.pl/download/file.php?id=4550&mode=view
chocked napisał(a):tez mnie to bardzo interesuje, jak kat prawidlowo oznaczyc, widze ze Ty uzywasz stycznej do paraboli, osobiscie ide po duzym uproszczeniu, jest to moja subiektywna obserwacja, rysuje prosta, a pozniej pochylenie, to wszystko jest recznie malowane, nie potrafie i nie chce tego zautomatyzowac, szkoda mojego czasu, wystarczy mi podejscie laika, ktore prezentuje na powyzszych wykresach, zgodnie z zasada "ujmuj rzeczy prosto glupcze", najprostsze metody sa najlepsze, aczkolwiek jak uda ci sie rozwinac ten temat to prosze podziel sie na forum
chocked
krezus napisał(a):Chocked zapisuj prosze wyniki ....mnie sie wydaje,że to db strategia na forex , ale u nas raczej może mieć problemy.........
czy możesz wyjaśnic pierwszy górny rysunek ........imo system nie uchwycił głownego ruchu i wyoutowal sie tam , gdzie należało zając pozycję
podaj może legende jaki kolor ma dana ma bo trudno sie to czyta bo założenia wejścia są skomplikoewane
krezus napisał(a):Chocked zapisuj prosze wyniki ....mnie sie wydaje,że to db strategia na forex , ale u nas raczej może mieć problemy.........
czy możesz wyjaśnic pierwszy górny rysunek ........imo system nie uchwycił głownego ruchu i wyoutowal sie tam , gdzie należało zając pozycję
podaj może legende jaki kolor ma dana ma bo trudno sie to czyta bo założenia wejścia są skomplikoewane
skippy napisał(a):Chodzi o to, co na tym rysunku.
Który wykres jest prawidłowy?
A co za tym idzie - który kąt jest zmierzony poprawnie?
IMHO wszystkie wykresy są poprawne.
Co za tym idzie, zaden z kątów nie jest dobrze zmierzony.
Wszystkie te wykresy to ten sam wykres i ten sam kąt.
[edit]
To nie jest przytyk
Szukam odpowiedzi na ten dokładnie problem - od kiedy się interesuję AT.
Do tej pory nie znalazłem.
Jakie proporcje cena/czas prawidłowo należy przyjąć za 1:1.
To jest klucz o którym sądzę, że go nie ma.
skippy napisał(a):Chodzi o to, co na tym rysunku.
Który wykres jest prawidłowy?
A co za tym idzie - który kąt jest zmierzony poprawnie?
IMHO wszystkie wykresy są poprawne.
Co za tym idzie, zaden z kątów nie jest dobrze zmierzony.
Wszystkie te wykresy to ten sam wykres i ten sam kąt.
Szukam odpowiedzi na ten dokładnie problem - od kiedy się interesuję AT.
Do tej pory nie znalazłem.
Jakie proporcje cena/czas prawidłowo należy przyjąć za 1:1.
To jest klucz o którym sądzę, że go nie ma.
chocked napisał(a):kazdy z katow jest zmierzony poprawnie, zalezy od optyki, tutaj jest wszystko obiektywny, nie da sie pewnych procesow zautomatyzowac, Trading to nie dziedzina nauki, tylko dziedzina działalności człowieka.
Powróć do Sygnały kupna-sprzedaży
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości