Moderator: queba
mirobe napisał(a):Witam,
A może tak ? (nie jestem masterem w EW)
Zamiast 4 i 5 fali, pędzące abc (czy jak to się tam zwie).
Dla mniejszych fal (tych wyżej) już nie poprawiałem literek, dałem tylko krechę oznaczającą korekty.
RM.
topix napisał(a):mirobe napisał(a):Witam,
A może tak ? (nie jestem masterem w EW)
Zamiast 4 i 5 fali, pędzące abc (czy jak to się tam zwie).
Dla mniejszych fal (tych wyżej) już nie poprawiałem literek, dałem tylko krechę oznaczającą korekty.
RM.
Kiedyś już wpadłem na podobny pomysł
Koncepcja z lutego 2011 post19457.html#p19457
okazuje się być nadal w grze, tyle że z inaczej opisanym falkami.
zdrówka
Topix
topix napisał(a):Na obu wykresach interwał miesięczny, na pierwszym niezagrożony trend,
na drugim (zoom optyczny) warto zwrócić uwagę na układ trójkątów będących korektami w trendach korygująych,
jak widać zachowanie jest praktycznie lustrzane, pozostaje czekać na wybicie :)
topix napisał(a):Rzuciło mi się w oczy potwierdzenie powyższych analiz przez niezależne ode mnie źródło :)
http://stooq.pl/af/?id=95681
zdrówka
Topix
olaf napisał(a):Dzięki uprzejmości epidot'a mamy ładny aktualny wykres SP500 (weekly).
topix napisał(a):Aby spadkowa koncepcja się nie zawaliła mamy do góry rezerwy do okolic 2350, natomiast docelowo i tak czekamy na wyłamanie na południe i przejście 2000 w dół, z poziomami docelowymi w okolicach 1500 gdzie aktualnie przebiega 20 letnia linia trendu wzrostowego.
W hosse uwierzę po wyjściu górą z obecnego trójkąta (2350 w górę), a najlepiej przekopaniu 24xx co załamie obowiązujące od dawna oznaczenia spadkowe.
bocian napisał(a):Naprawdę kto by pomyślał, że rynki będą tak oderwane od rzeczywistości. Produkcja przemysłowa spada, bezrobocie rośnie, a giełda w górę.
Powróć do Akcje, obligacje, fundusze inwestycyjne.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość