mir_oslaw napisał(a):Słuchajcie mam do was prośbę, a mianowicie: z jakich serwisów korzystacie by mieć wszelkie dane, notowania itd online, ale tak naprawdę w czasie rzeczywistym. Z jakich?
To pytanie nie jest w odpowiednim miejscu być może zadane. Ja się podzielę, ale Wy może posiadacie jeszcze lepszy dostęp do informacji. Ja nie działam natychmiast, ale w wyniku danych czasami działam. I zastanawiam się, czy mam najszybszy czy jeszcze inny dostęp działa?
Prośba do admina do udostępnienia tego postu w odpowiednim miejscu.
pozdrawiam,
Mirek
ronin napisał(a):
Jeżeli o publikacje "macro" to:
stooq.com
marketwatch.com
finance.yahoo.com
spinn napisał(a):skippy, czyżbyś sugerował aby grać na same wykresy??
pytam się zupełnie poważnie.
banqrut napisał(a):Co nie zmienia faktu, że do takiej akcji trzeba zobaczyć dane nie później niż inni.
spinn napisał(a):wiem, że to nie ma sensu ale gdy ich nie widzę to czuję dyskomfort - jakbym nie wiedział czegoś ważnego, co wszyscy inni wiedzą, pomimo, że nie mam wykształcenia ekonomicznego i czasami nawet do końca nie wiem czy te dane, które zobaczyłem są dobre czy złe. czasem dane nic mi nie mówią, a czasem nie wiem jak je zinterpretować.
pod tym względem reakcja rynku na dane czasem mówi o nich więcej niż same liczby.
ciekawi mnie co inni myślą na ten temat ??
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości